nlvlag  envlag
Homepage geschiedenis Ras beschrijving Ayla Sylke Noeschka Kiljan Mhia Videoclips Slideshow
ayla

Geboren:..17-09-1996                           Overleden: 06-11-2012
G-2-2-2094919.
Tatoeage nr: VZ 3476.
HD TC B1

Even voorstellen ... :

Ayla en Kiljan zijn de ouders van Sylke, Asti, Byr, Bjarki, Fenja, Kay en Olli. Ayla, teefje met een zwarte vacht en een witte borst, was altijd vriendelijk en zeer speels.
Ook was ze aanhankelijk en vond het heerlijk om aangehaald te worden.
Ayla was ook zeer op mensen gericht en waaks.
Ayla mocht graag spelen met de bal, ze kwam hem dan netjes terug brengen.
Spelletjes vond ze leuk, zoals het opspeuren van artikelen of met een bal rollen waar koekjes uit vallen. En trekken aan het touw was altijd leuk voor haar.
Ook mocht ze graag rennen en ging ze bij elke wandeling wel even Ayla achter Sylke aanjagen en als Sylke het dan op een rennen zette zait Ayla haar vlak achter haar hielen en greep haar dan bij de staart zodat Sylke moest af remmen.
Ayla is een keer moeder geworden van 7 gezonde pups.
Dat was in 1999 (4reuen en 3teven) waar Sylke een dochter van is. Ayla was altijd zeer beschermend tegen over Sylke. Ayla was de baas, en dat wist Sylke. Maar ze liet ook veel toe, als Sylke de kans kreeg dook ze in de etensbak van Ayla om de rest op eten. Ayla deed dan gerust een stapje achteruit zodat Sylke er beter bij kon. De naam Ayla is natuurlijk geen naam uit IJsland maar heeft zijn oorsprong in het gebied ten noorden van Turkije

            

© IJslandse Hond - Zuid-Veluwe (www.ldehaan.com)

Webdesign: www.roydehaan.com